
"שיטת הטרולינג הינה למעשה שיטת דיג הזהה לז'ירז'ור חוף המוכר אלא שכאן מדובר תוך כדי חתירה מקיאק. לדעתי בהסתכלות קלילה על שיטת דיג זאת לאחר קריאת מאמרים רבים בנושא וטיפים של חברים ,שראוי לציין את הבולט שבהם רפי כהן, ניתן לראות שלמעשה שיטת דיג זאת עובדת בצורה הגיונית לחלוטין "לדרישות הטבע" . במילים פשוטות : דג גדול אוכל דג קטן.,דג יתקוף דג במצוקה וכו'... המטרה העיקרית בדיג זה היא לדמות ע"י "בובות" דג אשר שוחה במים ולמשוך אליו דגים טורפים אשר יתקפו אותו..."
הבסיס לדיג בשיטת טרולינג:
שיטת הטרולינג הינה למעשה שיטת דיג הזהה לז'ירז'ור חוף המוכר אלא שכאן מדובר תוך כדי חתירה מקיאק. לדעתי בהסתכלות קלילה על שיטת דיג זאת לאחר קריאת מאמרים רבים בנושא וטיפים של חברים ,שראוי לציין את הבולט שבהם רפי כהן, ניתן לראות שלמעשה שיטת דיג זאת עובדת בצורה הגיונית לחלוטין "לדרישות הטבע" . במילים פשוטות : דג גדול אוכל דג קטן.,דג יתקוף דג במצוקה וכו'... המטרה העיקרית בדיג זה היא לדמות ע"י "בובות" דג אשר שוחה במים ולמשוך אליו דגים טורפים אשר יתקפו אותו ויתפסו על הקרסים אשר מצויות בו.עם הזמן למדתי שיש חשיבות לכל פרט ע"מ להגיע להצלחות מרביות בסוג דיג זה,הדגים שמים לב כמעט לכל פרט ולרוב לא מהססים לסגת לאחור כאשר עולה חשד מהדמוי.בנוסף לנו הדייגים חשוב לשים לב לדברים מעל המים כגון הרולר/המקל וכמובן שיטת העבודה, שאם לא ,גם כשיתפס דג לא נצליח להביא אותו אלינו לקיאק.
להלן סירטוני דוגמא של חברת ראפלה בנושא זה:
דגי מטרה נפוצים לדיג בגרירה: פלמידה לבנה. ארוס טונית אטלנטית אינטיאס לוקוס מליטה/ברקודה
בתמונה למטה: פלמידה לבנה שנתפסה על דמוי STORM כחול/מקרל כאשר הדמוי עדיין במצב התפיסה 
אזורים לגרירה: ריפים סלעיים לדגים כדוגמת ארוסים ולוקוסים מים פתוחים ,רצוי סמוך לריפים לדגים כדוגמת פלמידות למינהן.
בתמונה מטה: ריפים סלעיים באיזור איי אכזיב

שעות מומלצות: מצאת החמה ועד שקיעתה אף כי הדעה הרווחת הינה שעת זריחה ושעת ושקיעה,הניסיון מראה אחרת.
מצב הים:
לדעתי המצב האופטימלי הינו ים יחסית רגוע ושקט אך לא שקוף/צלול מידי ,לרוב לא יהיו תקיפות אולי משום היכולת של הדג להבחין בחיקוי ולהמנע מתקיפה,לכן ים רגוע יחסית שטיפה עובד יכול להיות אידאלי.
אז מה אנחנו צריכים ע"מ להתחיל "לגרור" :
קיאק,בתמונה מטה הקיאק שלי לאחר מסע טרולינג קצר. 
מכונה (רולר): עדיפות רולר שוכב עם מקל יעודי לכך ניתן גם עם רולר ספינינג רגיל מהירות – ממוצעת יחס של 4:1 ,ניתן גם פחות וגם יותר. קלקר אשר נשמע היטב !!! רצוי עם קיבולת חוט של 300 מ' לפחות בקטרים הנ"ל . בתמונה מטה: רולר OMOTO GTR 25 בעל שתי מהירויות עם חוט טרבוקו 50 .

חכה: 30-50 LB זהו המקל הממוצע לשימוש בסוג דיג זה. ניתן גם משקלים אחרים בהתאם לנמצא. אורכים מומלצים 1.60 – 2.10 כאשר האידאלים ביותר הינם 1.8 מ'.
בתמונה מטה: חכת טרולינג אשר ברשותי עם גלגלות לתנועה חלקה יותר של החוט.

בתמונה מטה: רולר OMOTO OSM 15 עם חט טרבוקו 50 על גבי מקל של JIGGER יעודי לרולר שוכב.
 . חוט: מומלץ חוט ניילון אשר שוקע עם הדמוי בניגוד לחוט בד אשר צף על המים. קוטרים מומלצים: 0.40 – 0.50 ,החוט שלי טרבוקו 50 . ניתן גם חוטי בד ,יתרונות בחוט בד: מבחר צבעים כדוגמת אדום "שנעלם" במים ,קוטר קטן לחוזק מירבי.
בתמונה מטה: רולר OKUMA CL 300 עם מסדר חוט ועליו חוט בד 0.18 33LB משתנה כל 10 מ' צבע - יתרון: יש שליטה וניתן לדעת בקלות כמה חוט שוחרר או לסירוגין עוד כמה חוט יש לאסוף = מרחק הדג מהקיאק.

דמויים: פתיון חי – 2 אפשרויות : 1.על גבי ריתמה יעודית לכך עדיפות לבורי 2.קשר ישיר לדג אשר נתפר מראש בריג עם קרסים ,ניתן בורי וניתן בומחיט (חד-לסת) *יתרון: דג אמיתי כולל ריחות ודם. *חיסרון: עבודה רבה בהכנות מקדימות,זמינות,טריות.
דמויי דג-1. למהירות ממוצעת של קיאק סביב 4-6 קמ"ש ניתן להשתמש ברוב הדמויים המצויים בשוק כיום. דמויים צפים יטרגטו דגים שתוקפים בשכבת המים העליונה (מליטות וכו...) בעוד שדמויים צוללים יטרגטו דגים התוקפים בעומק כאשר יתרון הצפים זה סיכוי נמוך יותר לאבדם בתוך סלע ,אך חסרונם ביחס לשוקעים הוא שעם כל עצירה מינימלית ישר עולה ומאבד "זמן תחתית" בניגוד לשוקעים אשר מטרגטים יותר סוגי דגים (האוכלים למעלה יכולים גם לתקוף מטה בניגוד ללוקוס לדוגמא שיתקוף רק סמוך לסלע) ובחתירה עם האטות ועצירות מינימליות עדיין ישארו באיזור "מועד לפורענות" של דגים.
בתמונה מטה : דמויים גדולים לעומק בינוני (2-5 מ')

צבעי הדמוי:
ים צלול : צבעים בהירים (מקרל כחול/ירוק ,לבן ראש אדום,כתום וכו') ים עכור: צבעים כהים (זהב,אדום וכו')
בתמונה מטה: דמויים גדולים לעומקים של עד 10 מ'.
פרנזי מונגו 18
X-RAP 15
RAPALA DEEP TAIL DANCER
http://usera.ImageCave.com/shauli507/100_2487.JPG[/img]]
*לפני שרוכשים מומלץ לקרוא ע"ג האריזה :צף/שוקע ,עומק "עבודה" ,מהירות וכו'...
בתמונה מטה: דמויים קטנים לעומק בינוני ( 2-6 מ')

בין לבין:
סיכות וסביבלים : קטנים ככל שאפשר אך לא פחות מ-30 ליברות, צבע כהה עדיף.
בתמונה מטה סביבלים כהים ואיכותיים בשני גדלים ,שימו לב לחוזק לעומת הגודל !
http://usera.ImageCave.com/shauli507/100_2490.JPG[/img]]
טיפים/שונות:
בעונות של פלמידות אשר ידועות בשל חדות השיניים אשר הן כמו מסור מומלץ לשים כבל פלדה של לפחות 30 ס"מ בין הדמוי לחוט הראשי ובכך להפחית את הסיכויים לאיבוד דג+דמוי.
ניתן להשתמש במטר חוט פלורוקרבון אשר "נעלם" במים ובכך להגדיל את הסיכוי לתקיפה על הדמוי.
ניתן גם לבצע קשר ישיר של החוט הראשי לדמוי.
קשרים מקובלים והסברים נרחבים ניתן למצוא כאן:
קשרי דיג של IKF
אז איך עושים את זה:
בוחרים סט מתאים מקל+רולר עם מילוי חוט מתאים.
בוחרים את שיטת הקשירה המתאימה לנו והדמוי המתאים למצב הים,עומק וכו'
יוצאים לים , (במידה וניתן רצוי לעבוד על מסלול גרירה שהוכן מראש ע"ג ה- GPS כפי שצויין לעיל:ריפים וכו')
חכה בסטנד ומתחילים לשחרר חוט תוך כדי חתירה.
עד היום לחברים ולי אישית היו תפיסות החל מ-15 מ' חוט ועד מעל 100 מ' חוט, אני עובד ע"פ איך שמרגיש לי החוט (מתח, ויברציות וכו')
ממוצע עומד לדעתי סביב 50-70 מ'.
בתום שחרור החוט יש לסגור את הקלאץ עד למצב שבו מהירות החתירה כבר לא מוציאה חוט, אלא יש צורך אפילו במעט כוח נוסף על הדמויי ע"מ שתהיה יציאת חוט.
חתירה במהירות ממוצעת של 5-7 קמ"ש ,ניתן להאט לפעמים ותת האצות פתאומיות.
עם השמע הבזזזזזזזזזזזזזז המיוחל יש לתת הוק סט קטן ,לחזק מעט את הקלאץ ולהתחיל לאסוף חוט.
אין לנעול את הקלאץ ע"מ שהדג יקח חוט ובכך תמנע קריעת החוט ואיבוד הדג+דמוי.
עם זאת יש לשמור על מתח תמידי של החוט.
שימו לב : במידה ובוצעה תקיפה ומיד לאחר מכן הרגשתם רפיון בחוט ,לא להתייאש "ולזלזל" אלא לאסוף חוט במהירות יתכן כי הדג שוחה לכיוונכם וחבל לאבד אותו.נפוץ בעיקר עם פלמידה לבנה.
כאשר הדג מגיע לקיאק יתכן מצב שבו יבהל וירד למטה בפראות , פשוט 10 מטרים בערך ,טרם הגעתו לקיאק יש לשחרר מעט את הקלאץ ע"מ למנוע מצב של "אהבה נכזבת" ואז לאסוף חוט בחזרה והוא כבר יתעייף.
עם הגעתו יש להרימו בעזרת רשת/גאנץ ולהמשיך לדג הבא.
דוגמא לסירטון של טרולינג מקיאק כולל תפיסה של חבר יקר : תפיסה של אדריס
קצת דוגמאות לדמויים נפוצים ואיכותיים לטרולינג מקיאק:
משפחת RAPALA X-RAP 15

STORM בצבעי פייר טייגר

RAPALA XRD 10
http://usera.ImageCave.com/shauli507/x-rap_deep_10_mixsq.jpg.jpg[/img]]
MAYA

|