כניסה לחברים רשומים

ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.
 
 


מי מחובר כעת

65 אורחים, 0 משתמשים
סך הכל משתמשים: 7539
סך הכל הודעות: 424928
סך הכל דיונים: 35214
סך הכל קטגוריות: 8
סך הכל פורומים: 53
ז'ירז'ור במים מתוקים
נכתב ע"י ithamar21   
שני, 05 מרץ 2012 00:00
זרזור מתוקים

 

מדריך ג'רג'ור מתוקים:

הקדמה:

כמו שאתם בטח יודעים תקופת הג'רג'ור מתוקים מתקרבת לה וביום כזה בהיר ושצוף שמש הגיע לי החשק לכתוב מאמר או מדריך איך שתרצו לקרוא לזה שעוסק בתקופת הג'רג'ור במתוקים.

ג'רג'ור במים מתוקים תמיד היה אצלי סוג של תיקון לחורף שבו אני מתמקד בקרפיונים, דייג מסורבל מורכב ודורש המון הפקות, ותמיד כמה חודשים לפני סוף החורף ותחילת ההתחממות מתחילים עקצוצים קלים שמחממים אותי לקראת פתיחת עונת הג'רג'ור במתוקים וכבר מתחילות מחשבות איפה איך למה כמה ומה לקנות ולחדש כמובן איך שלא נבזבז עוד כסף?

אני מקווה לענות על רוב השאלות שנשאלות בדרך כלל ולספק את כל המידע שיש ברשותי על הנושא כמובן שאם בסוף המדריך תראו שיש לנכון להוסיף משהו ולתת דברים מניסיונכם האישי אשמח מאוד לקבל זאת ולערוך את המדריך עם התוספות.

מה לקחת?איזה ציוד לקנות?

שאלה זו היא השאלה שנשאלת לרוב אצל חובבי מלוחים או דייגים מתחילים שמתחילים להתעניין בתחום המתוקים, בסגנון הזה רצוי ומומלץ מאוד לבחור ציוד קל כמה שאפשר וכמובן קצר הסיבה לכך היא התנועה הרבה שאנו נאלצים לעשות בזמן הדייג שינוי נקודות חיפוש אחר אזורים שקטים והליכה בתוך מים על מנת להגיע לנקודות הטובות לפעמים גם מעבר בשיחים ומקומות שקשה להגיע אליהם, ולכן באה הדרישה לציוד קל וקצר שנקרא אולטרה לייט או באנגלית ultra light ואם תרצו אז בקצרה UL.

איזה רולר לקחת/לקנות:

ע"פ ניסיון אישי שלי ונתוני השטח שבו יוצא לדוג הנתונים שאני מציע לבדוק בבחירת רולר לג'רג'ור מתוקים הם כאלה:

מידת הרולר הרצויה- 1000-2500

חשוב לבדוק בנוסף את משקל הרולר ולהשתדל שהיה כמה שפחות כבד בייחס לרולרים אחרים באותה מידה.

מבחינת קיבולת החוט אין יותר מדי מה לחפש קיבולת גדולה מכיוון שגם בכינרת וגם בירדן לא נדרש להגיע לזריקות רחוקות מה גם שציוד UL  לא מאפשר זריקות רחוקות מפני שהמקל קצר והדמויים בעלי משקל מזערי.



איזה מקל לקחת/לקנות:

בסוגיה הזו של מקל יש כאלה שמעדיפים מקלות ארוכים יותר או כאלה עם ידית שלמה ולא מחולקת וכו...

שוב מניסיוני האישי הנתונים שאני ממליץ עליהם לבחירת מקל הם:

אורך המקל הרצוי- 1.6-2.10

אלו המידות הרצויות כאשר אני ממליץ ללכת לכיוון ה 1.8 בעניין המקל כמובן יש גם בחירה ע"פ נוחות המשתמש אבל מבחינת נתון האורך כדאי ללכת על פי ההצעה שלי מכיוון שכמו שציינתי למעלה בדייג כזה למשל בנהר הירדן מקום שעמוס בשיחים ועצים על הגדה ובתוכה ומקומות צרים וקשים להטלה של המקל ולכן אורך המקל הוא נושא חשוב ביותר בבחירה של סט הקפידו על בחירה נכונה ולא להתפשר!

משקלי זריקה (הטלה) מומלצים- 0.5-10

טווח המשקלים האלה הם בגדול זאת אומרת רצוי לבחור משקלי זריקה בטווח של אלו לדוגמה לי יש מקל עם משקלים 1-7 גרם לחבר אחר יש 2-8 זה תלוי על איזה דמויים אתם מתכננים לעבוד.

אני ממליץ למצוא מקל שמשקל הזריקה הנמוך שלו היה באזור ה0.5 עד 1 גרם ומשקל הגבוהה שלו שהיה כמה שיותר גבוהה בכדי שאם תרצו לעבוד עם ניקלים למשל של 14 גרם תוכלו לעשות זאת מבלי לסכן את המקל.

במקלות ג'רג'ור יש נתון נוסף שחשוב לבדוק והוא האקשן של המקל.האקשן של המקל הוא בעצם רמת העובי והגמישות של קצה המקל והוא נע בין איטי בינוני מהיר ויש היום גם מהיר מאוד וכדומה. או באנגלית:slow, medium,fast, extra fast.



נתון זה ניתן לבחירת המשתמש כמובן על פי נוחות עבודה עם דמויים המלצה שלי-fast הוא הבחירה בשביל עבודה במתוקים קצה גמיש וגורם לתנועה מעולה של דמויים ספינרים וניקלים ורצוי לבחור באופציה הזו.

כמובן שבחירת מקל כמה שיותר איכותי רק תעשה לכם שירות והנראה גדולה יותר.



איזה חוט אני צריך:

בנושא החוטים יש לכם כמה אופציות אני מציע לבחור בחוט ניילון אם אתם דייגים מתחילים ומעולם לא עבדתם עם חוט בד רצוי לקחת בחשבון שבחירה בחוט בד ללא ניסיון קודם עלולה ליצור מצב שבמקום לצאת לדוג אתם תתקעו בפתירה של פלונטרים שנוצר עקב אי שמירה על מתח בחוט ועוד גורמים אחרים, ויצא לי לראות כמה מקרים כאלה.

אז נתחיל עם בחירה של חוט ניילון- חוט ניילון יותר ידידותי למשתמש זה כבר אמרתי בשביל UL אנחנו צריכים חוט במידה- 0.15-0.20

אלו המידות המומלצות כמובן שיש כאלו שלוקחים חוטים עבים יותר אבל אני מעדיף את הדקים גם עבודה איתם יותר נוחה והם יושבים טוב יותר על רולרים קטנים כמובן שגם נכנסת כמות גדולה יותר של חוט ומרחקי הזריקה טובים יותר, בחירה בחוט עבה יותר היא אח ורק לוודא שם יש דג גדול לא תאבדו אותו אבל עם עבודה נכונה גם עם חוטים דקים תוכלו להוציא דגים מכובדים ביותר.



עכשיו נעבור לחוטי הבד- חוטי בד הם חוטים חזקים יותר ובכל זאת דקים יותר כמובן שיקרים יותר מחוטי ניילון, בחירה של חוט בד לדייג UL אנחנו צריכים חוט במידה-0.6-0.10

המידות האלו הם המומלצות לפי דעתי אני למשל עובד עם 0.6 כאן שלא כמו בחוט ניילון לא מומלץ לבחור בחוטים עבים יותר מכיוון שמידות אלה מספיק חזקות ובעלות טסטים גבוהים מספיק בכדי להתמודד עם דג מכובד.

שוק לידר- אני אישית לא משתמש בשוק לידר אבל יש אחרים שכן לפעמים אני כן שם חוט ניילון שאינו נראה במים רק בכדי להפחית את חשד הדגים אבל לא השתמשתי בשוק לידר מעולם אם תרצו תוכלו לבחור בשוק לידר לדעתי אם החלטתם שאתם רוצים שוק לידר פשוט קחו חוט בד ותעשו קשר חוט אל חוט, שובאני אישית ממש לא ממליץ על כך.



איזה דמויים לבחור:

נושא הדמויים לא נגמר אף פעם תמיד מגיעים דברים חדשים תמיד שווה לנסות דברים חדשים ולגוון בסוגי הדמויים כמובן שבחירת הדמוי צריכה להיות בחירה ע"פ נתוני הסט שלכם ולא אחרת. ובכל זאת יש לי כמה המלצות לבאים לצפון על מנת לעבוד עם UL, חשוב לי לתת לכם מניסיוני האישי בנושא הזה יותר מכל מכיוון שבחירה נכונה של דמויים תביא לתוצאות יפות ולהנאה לכם ולחבריכם לדייג וזה משהו שאני מאוד רוצה שיקרה כמובן.

אז נתחיל בדמויים המוכרים והפשוטים:

ניקלים- את הניקלים אני בוחר בצורה פשוטה ביותר וע"פ התפיסות שצברתי הבנתי אילו צבעים ואילו גדלים כדאי לקחת איתי, ההמלצות שלי הם ניקלים במשקלים של 3-14 גרם כמובן תלוי במשקלי המקל שלכם אני לוקח בדרך כלל 3-7 גרם לרוב על ניקל 7 גרם התפיסות מרשימות יותר כמובן הגודל משפיע אבל זה לא אומר שהקטנים לא יתנפלו בחוצפה עליו גם.

יש המון סוגים וצורות של ניקלים מניסיוני האישי הניקלים הפשוטים ביותר עובדים בצורה הטובה ביותר ניקלים של קאסט מאסטר או באנגלית castmaster הם המומלצים שלי, יש גם זיופים שעובדים טוב אבל תמיד טוב לקחת מקורי.

הצבעים הרצויים הם כסף וזהב בעיקר ניתן גם לקחת ברונזה ונחושת אבל כסף וזהב נתנו את מירב התקיפות



ספינרים- כמו את ניקלים גם את הספינרים אני בוחר בצורה פשוטה ודי זהה לניקל,משקלים שאני עובד איתם הם 2-5 גרם ורצוי 3.5 גרם יש המון דגמים של ספינרים יש צורות צבעים יש עם נוצה יש מקושטים בחרוזים ולא חסר המצאות אני אוהב כמו עם הניקלים ללכת על פשוט שזה אומר ספינרים של MAPPS או DRAGON עם כפית עגולה ולא בצורת טיפה אלו הניקלים הכי פשוטים ושוב הם עובדים הכי טבו ע"פ הנתונים שלי.

הצבעים הרצויים הן קצת יותר רחבים מצבעי הניקל- כסף,זהב,ברונזה,וורוד אלו הצבעים המנצחים שלי.



ציקדות- הציקדות אלו דמויים שלא מזמן הכרתי רק בשנה שעברה גיליתי אותם והם עשו אצלי נפלאות אחד הדמויים היותר טובים שיש לי בארסנל ואחד המומלצים שלי הם עובדים בצורה פשוטה מאוד ובנויים בצורה חכמה שגורמת לווברציות במים בצורה מטורפת,זה דמוי שנראה כמו דג עשוי גם הוא כמו ניקל רק עם חורים בדרך כלל 2-3 חורים מה שיוצר ווברציות מטורפות במים, יש המון סוגים אבל אני ממליץ על הדגם הזה (0501):



הצבעים המומלצים שלי האמת היא שכל צבע כמעט עובד מכיוון שרוב המשיכה לדמוי מבחינת הדג נובעת מווברציות ולא משיכה לצבע בוהק או משהו כזה, אבל בכל זאת אני ממליץ על צבע לבן בעיקר וכמובן שכסף וזהב מככבים גם כאן!

פלאפלים וחבריהם- פה יש לכם מבחר ענק של דמויים מכל הסוגים משקלים ארוכים קצרים צבעים מכל הסוגים ופה מה שיש לי להמליץ לכם זה על פלאפלים שמנים ועגולים כמו זה:



בנשוא הזה אני מרשה לכם להתפרע למרות ההמלצה תמיד כדאי לנסות דברים חדשים ומעניינים למשל גיאצ'וק שלנו עובד עם דמויים גדולים יותר ומשקלים גדולים יותר בכדי לנסות לפתות את הבניות הגדולות, וגם אני התחלתי לנסות להעיז יותר ולהשתמש בדמויים גדולים יותר מהרגיל ואני ממליץ לכם גם כן לנסות לגוון ולראות אולי יש דמויים גדולים שעלולים להפתיע בענק תרתי משמע.

הצבעים שאני בוחר בדרך כלל הם צבעים בהירים וחזקים כמו צהוב,צהוב זוהר,כתום,ירוק בהיר,כסוף,זהוב,אדום ובקצרה כל הצבעים הבולטים מכיוון שהמים בדרך כלל עכורים ורצוי לקחת משהו בולט יותר.

רשת הרמה- רשת הרמה זה דבר חשוב ביותר בדייג UL בעיקר בירדן בחירת הרשת לפי דעתי חשוב שתהיה זו רשת גדולה צורתה לא משנה עגולה משולשת זה לא חשוב ורצוי שהיה מקל טלסקופי ארוך אפילו 3 מטר מכיוון שיש נקודות שבהם עומדים בגובה ולא ניתן למשות את הדג מהמים ללא רשת ארוכה, כמובן במקומות שאתם קרובים למים תוכלו לקפל את המקל ולהשתמש ברשת כשהיא קצרה.



סל דגים- זה דרוש במידה ואתם מעוניינים בדגים ורוצים לשמור על טריות עד לחזרה לבית אין בנשוא הזה מה לפרט יותר מדי.



סיכות- אין המלצות מיותרות בנושא הזה עדיף לבחור סיכות כמה שפחות מאסיביות שיפריעו לתנועה של הדמוי אני בכלל ממליץ לעבוד ישירות על החוט למרות שזה גוזל זמן החלפה אבל תנועת הדמוי חלקה וללא הפרעות,נושא זה לשיקולכם.



מידע כללי והמלצות שלי ליציאת דייג UL  במתוקים:

כאן אני יעביר לכם כמה טיפים שחשוב שתדעו על יציאה למתוקים, דבר ראשון אם אתם יוצאים למספר שעות תשתדלו לצאת כמה שיותר קלילים ללא ארגזים וציוד מיותר קחו תיק שבו תשימו אוכל מים ואת קופסת הדמויים שלכם וזאת על מנת להיות ניידים מפני שכמו שציינתי למעלה בפתיחה זה דייג עם המון תנועה חיפוש אחר נקודות חציה של הנהר והליכה במים מה שדורש ניידות,רצוי שתשאירו מכשירי חשמל טלפונים וכדומה ברכב, יש היום ציוד שמקל עלינו והופך את היציאה לנוחה יותר למשל ווסטים לדייג עם אופציות לתפיסה של הרשת מאחורה וכיסים לציוד וכך אתם מאוד קלילים ויכולים לעבוד בנוחות מירבית.

אתם בטח רוצים שאני אגיד לכם איפה כדאי להתחיל לחפש את הדגים ומתי נכון?

אז בנושא הזה אני אפתח ואגיד ככה כל שנה לאחר החורף הירדן משנה צורתו ואת תוואי השטח שלו ולכן לרוב הנקודות החמות משתנות משנה לשנה, לכן כמו שאמרתי תהיו קלילים כדי שתוכלו לטייל לאורך הנהר או לאורך רצועת החוף ולחפש נקודות מעניינות אני בטוח שתמצאו, בירדן ניתן לזהות קפיצות של דגים וע"פ זה לדעת איפה לנסות.

משהו חשוב בנושא זיהוי נקודה (בירדן) כשאתם מחפשים נקודה טובה בירדן אתם צריכים לחפש מספר נתונים שבדרך כלל מביאים לתפיסות והצלחה בדייג, תחפשו מקום שקט כמה שאפשר ונקודות שבהם יש עצים שנפלו למים ושיחים אלו מקומות שבהם בניות מסתתרות בירדן יש המון כוכים כאלה בתוך המים בצידי הנהר ומאוד קשה להגיע אליהם ולכן צריכים לקחת מעט סיכון בזריקה של דמוי לנקודות כאלה וללמוד לעבוד ברגש ולא לזרוק חזק מידי, חשוב לציין שאין מה לעשות תמיד נאבד דמויים לא משנה כמה נזהר בסופו של דבר צריך להיות מוכנים לאיבוד דמוי ולכן חשוב להגיע עם כמות מספקת של דמויים, אין מה לעשות הבניות צריכות להסתתר איפה שהוא ושם תמצאו אותם בין הענפים, וכמו שאמרתי אתם גם תזהו קפיצות שלהם מה שיחזק לכם את ההרגשה שמצאתם נקודה טובה לדייג, וזה שמצאתם נקודה אחת לא אומר שאתם צריכים להינעל עליה ולא לזוז רצוי מאוד לשנות מקום ולחפש אותם גם בנקודות אחרות.
לגבי עונת ה-UL במתוקים תחילת העונה היא לרוב בתחילת פסח מתחילים ניצנים ראשונים אבל עקב החורף הקשה והזרימה המטורפת אני לא יודע אם השנה היא תתחיל כמתוכנן או שתגלוש עוד מספר שבועות או חודשים קדימה,ולכן אני ממליץ להמתין בסבלנות עד לדוח הראשון שלי ואז לצאת
שיא העונה הוא בחודשים יולי אוגוסט אבל לפעמים גם נמשך יותר ולקראת אוקטובר מתחילה דעיכה של התפיסות.


סיכום:

חברים אני פחות או יותר סיימתי במידה ושכחתי משהו תזכירו לי ואני יוסיף ,חשוב לי לציין שכל הדברים שנכתבו כאן הם מניסיון אישי שלי ושל חבריי אני מאוד מקווה שבעונה הקרובה תגיעו לבקר את דייגי המתוקים כי לדייג קרפיונים אתם לא מגיעים אני רואה אז לפחות לכמה שעות UL  בירדן אני אשמח לפגוש אתכם, אני מקווה שהמדריך/מאמר או איך שלא תקראו לו עזר לכם ויעזור לכם בעתיד כשתרצו לקפוץ לדייג חמים בירדן מלא אקשן ואדרנלין.

 
Top