דייג בורים - המאמר לשאלות ללחוץ כאן
מאמר לדייג הבורי
אז נתחיל, הבורי הוא אחד הדגים הטעימים שיש ואחד הפיתיונות הטובים שיש.
אפשר להשתמש בו להמון דברים, דייג
מסירה על חי, לפלט לגומברים, חי לאינטיאס או פלמידות מהחוף לחתוך לחתיכות קטנות לסרגוסים ועוד.
בכלל על הצלחת הוא תענוג. דג צמחוני לרוב אך נתפס גם בזירזור,
נוטה לעקוב אחרי דמויים לקפוץ כשיש טורף בסביבה ולפעמים
סתם, כי בא לו. זה שהם קופצים לא אומר שהם לא רעבים.
פה נתמקד בשיטה אחת שהיא הקפיץ. הדג נמצא כל השנה
אבל באמצע חודש יוני ועד אמצע חודש ספטמבר הם מתרבים במרינות ויתחילו
להיתפס משעה שתיים בצהריים עד ארבע בבוקר.
ביום דייג אחד אפשר לתפוס כמויות מטורפות,
בשיא העונה יום רע יסתכם בשלוש קילו ויום טוב יתחיל מ7 קילו משקל כולל .
החכה :
כל חכה פשוטה גם סיניות שיתחילו מ70 גרם משקל זריקה (כמה שיותר הרי זה מבורך)
ויהיו כמה שיותר רגישות החכה לא
אמורה לזרוק רחוק עקב זה שהמרחק שאפשר לזרוק במרינה הוא לא יותר מ50 מטר,
וגם לפעמים הדג אוכל קרוב ב20 מטרים הראשונים אבל גם ב50 מטר האחרונים
החכה לא צריכה להיות ארוכה בגלל הנוחיות ואפילו חכות בולוס רגישות יעבדו.
אם הציוד מיועד לחוף אז אותם קריטריונים רק ארוכות יותר ומשקלי זריקה שיתחילו מ100 גרם ואם גם וגם אז
נשתמש בשל החוף וזהו .
בתמונה: חכה לבורי 80-150 גרם משקלי זריקה וגם ממש רגישה אורך 4 מטר במרינות קצת מסובך אבל לא קריטי
הרולר :
רולר קטן, לא צריך דראג חזק במיוחד, הדג לא פייטר לא צריך רולר יקר,
וגם הפשוטים יעשו את העבודה הוא צריך לסדר
לנו 100 מטר חוט 0.35 וזה מספיק ביותר .
החוט :
כל חוט עד מידה 0.35 כמה שיותר דק יותר טוב,
הדג חשדן אפשר לשים פלואו קרבון בים שקוף, חוט בד עובד אותו דבר.
מקומות :
מרינות, כלפי פנים בעונה כלפי חוץ לא בעונה ,
אין צורך להתקדם עד סוף המרינה 40 מטר אחרי שמתחילים הדולוסים כבר הם שם, ומומלץ לרדת למטה ולא
לזרוק מהטיילת מכיוון שהדג נוטה ליפול. טיפ שלי: כל עוד הגעתם יותר קרוב לשעה 11 תלכו כמה שיותר עמוק כלומר אם אתם בים בשעה 11 בבוקר תלכו לסוף הדולוסים הם מעמיקים לאט אבל מעמיקים.
חופים:
איפה שיש ריפים לרוב יש בורי, בבורות, וגם בחופים חוליים לגמרי יש .
הדייג בתמונה יתבצע לפי עונות השנה,
בעונת הבורי כלפי פנים איפה שהסירות ובשאר השנה מהדולוסים כלפי חוץ
בזריקות קצרות כמה שיותר ליד הסלעים אך לא במידה שניתפס .
פיתיונות :
הולכים למאפייה ומבקשים לחם שנשאר את הלחם שמים בבלנדר ,
שיהיה כמו פירורים מכניסים לדלי עם עוד לחם רטוב ולשים
מוסיפים פירורים לחם או מים אם צריך מה שצריך לצאת לנו זה מרקם רך קצת יותר מפלסטלינה אם במרינה אז
כמה שיותר רך אם בחוף אז קצת קשה בגלל הזרימה.
אישית מכין פירורים בדלי של 18 ליטר ! זה חוסך לי עבודה בכל
פעם ניתן להוסיף תמצית ווניל בירה וכל העולה על הדעת שייתן ריח.
מצב הים :
במרינה זה לא ממש משנה, אלא אם כן הים בחוץ סוער ואז הם נוטים להיכנס בשביל מחסה,
בחוף צריך ים של 20-50 סנטימטר גלים לא יותר, גם בפלטה שווה לנסות.
הקרסים:
הדבר שיקבע לנו אם נתפוס או לא ההבדל בין יום דייג מוצלח לאכזבה מסחררת ואת זה יגיד לנו כל דייג בורי מנוסה,
נחפש את המותגים הטובים ביותר, מידה קטנה כמו 10, וחדות אם הקרס לא חדה זה לא שווה כלום. ניתן לעקם
לצורך offset למרות שאישית לא משתמש עדיפות גבוהה לקרסי קרבון, חברות בעלות שם .
הקפיץ:
הכנת הקפיץ היא קלה אך תיקח קצת זמן, צריך קאטר,חוט 0.45 ,
חוט נחושת של החשמל, עיפרון, 8קרסים, סכין יפנית
1.לוקחים את החוט נחושת שבא בצינור ירוק ומורידית את הצינור כך שיישארו 3 חוטים מצופים גומי, את הגומי "מגלפים" עם סכין יפנית כך שיישאר לנו רק הנחושת 2. מסובבים על עיפרון את הכבל נחושת ואז עם הקאטר חותכים חתיכה של קפיץ באורך 4-5 סנטימטר 3.קושרים 7 קרסים עם חוט 0.45 באורך 2 סנטימטר ועוד קרס אחת באורך 40 סנטימטר 4. את כל הקרסים מצמידים ביחד ככה שיהיו באותו האורך וקושרים ע"י הכנסה שלהם אחד בשני 3 פעמים מינימום! את כל החוטים גוזרים חוץ מזה של ה40 סנטימטר שבקצהו לולאה .
הריג:
פשוט ביותר לחוט הראשי נשים משקולת חרוז קטן ( לא חובה)
סוויבל סיכה ואת הקפיץ נחבר לסיכה בלולאה שהכנו.
מהלך הדייג:
הגענו, הפיתיון מוכן, החכות נזרקות למים מה יש עכשיו לעשות ?
לחכות לאכילה, האכילה חד משמעית
וניתן לזהות בורי לפי המשיכה אחורה קדימה בעוצמה
לא ניתן הוקסט בגלל השפה החלשה של הבורי שנקרעת מהר ברחו
לי לא מעט חתיכות בגלל הוק סט או שמשכתי מהר מדי,
אין ממש צורך להשתמש בקלאץ אלא אם כן נתפס חמור של
מעל קילו. אז בלי הוק סט ולא למשוך מהר מדי כשהדג עלה מהקרקעית נוריד את החכה
לכיוון המים וכשהוא מתחתינו נרים אותו בבת אחת.
בתמונה: שלל מכמה שעות דייג מעל 20 חתיכות שהקטנים בהם מתחילים מ25 סנטימטר .
בהצלחה לכולם
|