שלום לכולם מתכנן להתחדש במצלמת אקסטרים-GoPro Hero Edition
עכשיו ההתלבטות,לאן לחבר אותה?לראש או לחזה?
לראש:
יתרונות: -זווית יותר רחבה,כלומר ניתן לראות יותר פרטים. - לא מפריע, גם אם לובשים ווסט או תיק צד חסרונות:- רועד כשהולכים - מאמין שאחרי שעה-שעתיים זה יציק
אווווו.....
לחזה:
יתרונות: - מחזיק טוב,מרגיש כמו חלק של הגוף(לא מפריע). מאמין שלאורך כל הדייג לא יציק.
חסרונות: - אם משתמשים בתיק צד אז המצלמה תפריע או הרצועה של התיק - זווית יותר צרה,פחות פרטים ניתן לראות
אשמח אם בעלי המצלמות יוכלו לתת את דעתם וניסיונם(בייחוד מזרזרים)
תודה וחג שמח !
עריכה אחרונה: אפריל 09, 2015, 17:09:23 PM על ידי דור שגב
אם הבנתי נכון, כוונך לדגם כניסה של GoPro? כלומר הדגם הזול שעולה כמה מאות שקלים?
אם כן, אז מבחינת איכות הצילום הוא דיי זהה ל-GoPro Hero הראשון והשני, אבל היתרון שלו למיטב הבנתי הוא שיש לו זווית רחבה מאד גם בצילום ב-1080P (לעומת הדגם הראשון שהזווית שלו ב1080P היא 120 מעלות בערך וב-720P היא 170 מעלות, בדגם ששאלת למיטב זכרוני שניהם בערך 150 מעלות).
בכל מקרה, אני ממליץ לך בחום להצמד ל-1080P בצילום. אפשר להשתמש ב-720P, שיתרון הוא צילום ב-60 פריימים לשנייה מה שמוביל לצילום "חלק" יותר, אבל החיסרון הוא שהאיכות נמוכה משמעותית - שים לב שההבדל בפיקסלים הוא לא ההבדל בין 1080 ל-720 וגם לא היחס בניהם (1080/720 שזה 1.5) אלא פי 2.25 יותר פיקסלים לטובת ה-1080P וזה המון! (זה נובע מכך שכמות הפיקסלים היא 1920X1080 שזה 2,0736,00 פיקסלים בפריים, לעומת 1280X720 שזה 921,600).
לגבי המיקום - אם הזווית צילום היא אכן כמו שאני זוכר, אז צילום מהחזה הוא אופטימלי מבחינת תפיסת הפריים (קולט את הידיים, הרולר והמקל), אך כמו שציינת - פחות נוח, במיוחד עם יש תיק צד או טלפון תלוי על הצוואר עם נרתיק אטום. צילום מהראש נותן יותר חופש, אך אכן התמונה קצת יותר רועדת, ויותר קשה לקלוט את כל המקל.
אתה יכול לראות לדוגמה מבחינת הזוויות צילום סירטון שלי מול סרטון של ארז (שלמיטב זכרוני משתמש יותר בצילום חזה).
בחזה נקודה! ברצועת ראש, כשאתה דג לפעמים אתה מזיז את הראש כדי לבדוק מה קורה בשטחים שלידך ואז המצלמה רועדת ומפספסת את המטרה שלה - לצלם אותך דג ואת התפיסה. מה גם שחלק מהיופי בסרטון (לדעתי) זה לראות את הרולר והמקל עובדים מה שבמצב כזה לא כל כך מתאפשר. ברתמת חזה אתה מקבל שוטים לאיפה שאתה דג ולא משנה אם סובבת את הראש אחורה ימינה או שמאלה, אתה מקבל שוטים יציבים ואת הרולר והמקל עובדים. לגבי זווית רחבה בראש וצרה בחזה, לדעתי זה לא נכון. אתה יכול לבחור בהגדרות איזה זווית מתאימה לך והמיקום של המצלמה לא משפיע (במקרה הזה). גם הווסט לא משפיע וגם תיק צד לא ישפיע. צריך למקם את הרתמה ככה שרואים את המקל והרולר ורואים את הים אך לא רואים את הווסט או התיק (שזה ב99% מאפשרויות הכיוון)
לגבי זווית רחבה בראש וצרה בחזה, לדעתי זה לא נכון. אתה יכול לבחור בהגדרות איזה זווית מתאימה לך והמיקום של המצלמה לא משפיע (במקרה הזה).
לא רשמתי בשום מקום זווית רחבה בראש וצרה בחזה.
אם כבר ציינתי שחייב זווית רחבה בחזה, אחרת הרבה מהפריים מתפספס.
לא בכל הדגמים של GOPRO אפשר לבחור זווית. בסדרה של Hero Edition (רמת הכניסה הזולה), בכל רזולוציה הזווית היא אותה הזווית ולא ניתנת לשינוי. היא מוגדרת ע"י GOPRO כזווית ULTRA WIDE, שלפי ההגדרה של GOPRO זו זווית של 170 מעלות.
רון ועידו תודה ענקית על התשובות המפורטות כמו שכתבת רון,המצלמה היא "רמת הכניסה הזולה" של גופרו. אמנם המצלמה הזאת לא משתווה לנתונים של הגופרו 3 אבל בסך הכל אני הולך פעם בשבוע לדוג,בתנאים נורמליים והמטרה של הסרטונים היא רק לתעד עבורי את אותם "זיכרונות" מתוקים ולהוסיפם לדו"ח אז אני מאמין שהיא תספיק(מקווה שלא אתכזב). וגם ככה אין לי עכשיו עוד איזה 1000 ש"ח להוסיף.
הזמנתי מאייבי 2 רצועות(חזה וראש) בסך הכל 50 ש"ח. לא הרצועות המקוריות של גופרו אבל לפי חבר שיש לו קצת מושג בעיניין אפשר לסמוך עליהם. מאמין שאנסה בשתי המקמות(עם העדפה לחזה ) ולפי זה אחליט. כמובן שאשחק עם ההגדרות על מנת לקבל את הצילום הכי איכותי וברור שניתן להשיג.
עד שאקבל את המצלמה ואת הרצועות ואקנה כרטיס זיכרון יקח עוד כמה שבועות. אבל מקווה לעלות כמה שיותר מהר דו"ח עם איזה סרטון.
דרך אגב,אשמח אם מישהו יוכל להמליץ על תוכנת עריכה בסיסית ופשוטה.
היא לא צריכה להשתוות הGOPRO ברמת הכניסה היא מעולה! תתחדש, אתה בהחלט הולך לשדרג את זכרונות הדיג שלך
החיסרון היחיד של הדגם החדש של רמת הכניסה מבחינה טכנית הוא שהסוללה מובנת בפנים ולא ניתנת להחלפה - חוץ מזה המצלמה מעולה. החיסרון הגדול שלה מבחינת צילום (ושל הדגם הראשון, כמו שיש לי) מול הדגמים 3 ו-4 הוא בעיקר הצילום באור נמוך, בדגם 4 בלאק הוא לא פחות ממדהים! אבל ההבדל במחיר עצום.
הרצועות הלא מקוריות עובדות מצויין - גם אני עובד עם הלא מקוריות שעלו לי בסביבות ה-50 ש"ח.
מבחינת כרטיס זיכרון - לא פחות מ-16GB (בצילום 1080P יספיק לך לכשעתיים וחצי וידאו, שזה גם אורך החיים של הסוללה בערך).
היא לא צריכה להשתוות הGOPRO ברמת הכניסה היא מעולה! תתחדש, אתה בהחלט הולך לשדרג את זכרונות הדיג שלך
החיסרון היחיד של הדגם החדש של רמת הכניסה מבחינה טכנית הוא שהסוללה מובנת בפנים ולא ניתנת להחלפה - חוץ מזה המצלמה מעולה. החיסרון הגדול שלה מבחינת צילום (ושל הדגם הראשון, כמו שיש לי) מול הדגמים 3 ו-4 הוא בעיקר הצילום באור נמוך, בדגם 4 בלאק הוא לא פחות ממדהים! אבל ההבדל במחיר עצום.
הרצועות הלא מקוריות עובדות מצויין - גם אני עובד עם הלא מקוריות שעלו לי בסביבות ה-50 ש"ח.
מבחינת כרטיס זיכרון - לא פחות מ-16GB (בצילום 1080P יספיק לך לכשעתיים וחצי וידאו, שזה גם אורך החיים של הסוללה בערך).
סתם בשביל לקבל מדד- כמה עולה הגו-פרו הכי יקרה שיש בשוק היום (כנראה 4 לפי דבריכם)?
בחו"ל כ-500$. בארץ לפי זאפ 2300-2700. נראה שלא משתלם להזמין מחו"ל, עקב כך שעם משלוח + מע"מ מגיעים לאותו מחיר, ובארץ ברמת מחיר העליונה (2600-2700) מדובר על יבואן רשמי שנותן שנתיים אחריות.